גיל המעבר הוא לא מחלה אלא תחילתה של תקופת פריחה חדשה
גיל המעבר (Menopause) בחיי האשה מתחיל, בדרך כלל, מאמצע שנות הארבעים עד תחילת שנות החמישים. השחלות כבר אינן מייצרות כמות מספקת של אסטרוגן ופרוגסטרון, והמחזור החודשי פוסק. אישה שאינה מקבלת וסת במשך שנה נחשבת לאישה בגיל המעבר.
טרום גיל המעבר (Premenopausal) מתחולל מספר שנים קודם. הוא מתבטא בתקופות של חוסר יציבות בקבלת המחזור המלווה בדימום קל או כבד. השחלות לא משחררות ביציות באופן קבוע, וזהו הבסיס לשינויים במחזור החודשי ותחילת הופעתם של תסמינים כמו גלי חום. מצב זה מאפשר לאישה להתכונן מבחינה נפשית וגופנית לשינוי הגדול יותר שעומד להתרחש.
הרפואה המערבית מגדירה את גיל המעבר כמחלה שיש לטפל בה בעזרת תרופות – תחליפי הורמונים סינתטיים הכרוכים בסיכונים ותופעות לוואי. מגישה זו משתמע שנשים שלא נוטלות גלולות אסטרוגן, מאבדות מהנשיות שלהן ומערכן בחברה. הטיפול המקובל כיום הוא דוגמה לאופן שבו הרפואה המערבית מתמקדת במחלה ולא בבריאות ובאיכות החיים.
בעיות גיל המעבר
גיל המעבר עלול להיות כרוך בסבל אם האשה אינה מקבלת את העזרה הנכונה להתמודד איתו. המצוקה נגרמת בשל התופעות הבאות:
- גלי חום.
- יובש בנרתיק (עור הנרתיק הופך דק).
- דחף מיני מופחת.
- נדודי שינה, עייפות כרונית, הזעה לילית.
- סחרחורות, כאבי ראש, בעיות בזיכרון, קשיי ריכוז.
- דיכאון וחרדה, מצבי רוח מתחלפים.
- כפות ידיים ורגליים קרות.
- שינויים בעור ובשיער (נשירת שיער, הופעת שיער פנים, הופעת אקנה).
'האני מאמין' שעליו מבוססת שיטת ד"ר חפץ לטיפול בנשים בגיל המעבר
נשים רבות יודעות באופן אינסטינקטיבי שגיל המעבר אינו מחלה. הן חשות כי זהו עידן חדש המשחרר ממחזור הווסת והתחלה של תקופה בה תוכלנה לממש את עצמן במלוא העוצמה והתבונה שצברו בחייהן. נשים אלו חוות הרבה פחות בעיות בריאותיות הקשורות לגיל המעבר.
על האישה לנקוט בצעדים המעודדים את התהליך הטבעי. אם היא בריאה, פעילה ומקפידה על תזונה נבונה ומותאמת אישית, בלוטות יותרת הכליה שלה יגיבו להפסקת הווסת ביצירת הורמוני מוצא כמו פרגננולון ו- DHEA. אלו הופכים מאוחר יותר לאסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון. בעזרת טיפול נכון ותזונה מותאמת תוכל האשה לוותר כליל על נטילת הורמונים סינתטיים ועל הסיכון הכרוך בצריכתם לאורך שנים.
המלצות הטיפול של ד"ר חפץ כוללות:
- תזונה מותאמת אישית – תזונה מיטבית כטיפול.
- נטילת תוספי תזונה אשר מאזנים את ההורמונים שכבר קיימים בגוף.
- ניקוי הגוף מרעלים כדי לשמור על עורקים נקיים שעלולים להיסתם.
- כבר בתחילת גיל המעבר חובה לשלב בתזונה: דגנים מלאים, קטניות, סיבים תזונתיים (ירקות ופירות טריים), מוצרי סויה וזרעי פשתה.
- שתיית כוס מים מדי שעתיים.
- המנעות מעישון (המקדים את גיל המעבר).
- המנעות מריבוי מזונות מהחי וממשקאות המכילים קופאין.
- עיסוק בפעילות גופנית סדירה (המשפרת את הבריאות ומסייעת להפחית רבים מתסמיני גיל המעבר).
- תרפיה להפגת מתחים. "תרפיה – מסע לעולם הפנימי" – היא שיטה אפקטיבית במיוחד, המאפשרת שיקום מהיר ויסודי של הגוף והנפש, וחזרה לאיזון טבעי ולתחושות בריאות, נינוחות ורווחה.
גיל המעבר הוא ההזדמנות שלך לצאת לדרך חדשה בכל תחומי חייך. משוחררת מחובות משפחתיות של השנים הקודמות, את יכולה עתה להתמסר לעצמך. זה הזמן לאמץ אורח חיים בריא שיעניק לך עוד הרבה הרבה שנים יפות.